Известие

Collapse
No announcement yet.

разход на 1.9 jtdm

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Излиза че 2,4 (по големия двигател ) харчи по-малко.
    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

• Първоначално публикувано от kgs159 Покажи съобщение
      12-13 градско София,карам я вече 50000км.
      или караш на 4500 нон стоп или ти е счупена колата
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
        или караш на 4500 нон стоп или ти е счупена колата
        Или кара доста в задръствания
        Не може да му дава извънградско нормален разход, а в града да е висок и да има проблем с колата.
        При средна скорост 17-18 км/ч колко да бъде разходът?
        На мен. по борд компютър, ми варира от 9 - 10.5/100, докато събота и неделя пада на 7.5/100, което е по-малко от заводските параметри.
        От друга страна има хора, които не могат да карат икономично, не че са по-слаби шофьори, но стилът им на каране не предразполага към спестяване
        sigpic

Comment

• Карам предимно центъра,по 5-6км,тоест колата в пвечето случаи е студена.Иначе е в перфектно састояние,нямам никакви проблеми с нея.На дълго при скорост 170-190км част ми дава 7,5 -8,0литра.
          ALFA ROMEO 159-1,9JTDM 16vsigpic

Comment

Карам предимно центъра,по 5-6км ... На дълго при скорост 170-190км част ми дава 7,5 -8,0литра ...
            Пак добре ти дава за този цикъл в града, както и при извънградско
            sigpic

Comment

• Средна ск. граско 13-16км показание на компа.Според мен е нормален разхода при тоя режим на каране.Имаме корса 1,4-90кс разход 16л при същото каране в центара.
              ALFA ROMEO 159-1,9JTDM 16vsigpic

Comment

• хм и все пак ми се струва доста, при мен повече от 9.5 не се качва, в най-големия студ 10
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Карам предимно центъра,по 5-6км,тоест колата в пвечето случаи е студена.Иначе е в перфектно састояние,нямам никакви проблеми с нея.На дълго при скорост 170-190км част ми дава 7,5 -8,0литра.
                  Напълно поддържам колегата.
                  Вече съм на 24 000 км - в момента е лед и сняг тука, колата е в перфектно състояние, зареждам нафта (Лукойл) само на една и съща бензиностанция, среден разход по града - 10 до 13,5 л. на 100 - чисто градско каране. (Разбира се винаги като се измъкна от задръстването я настъпвам )
                  От БГ до Русия - среден разход 5,9 - 6 л. на 100. (скорост - от 50 до 220 км/ч, при скорост 180 -200 - моментен разход около 7,5 л)
                  Смесен режим в момента - около 10 л. на 100.
                  Никога не съм се старал някак си да я карам икономично - просто си карам както ми е приятно.
                  Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                    хм и все пак ми се струва доста, при мен повече от 9.5 не се качва, в най-големия студ 10
                    Ами в Бургас няма задръствания, само лятото
                    Ела в София и се опитай да пътуваш от единия до другия край в пиков час.
                    Не ти мърдат 2 часа, а разстоянието е около 20 км
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
                      Ами в Бургас няма задръствания, само лятото
                      Ела в София и се опитай да пътуваш от единия до другия край в пиков час.
                      Не ти мърдат 2 часа, а разстоянието е около 20 км
                      Сорри за оффтоп - моят рекорд е 150-200 м. за 1,45 ч.
                      Alfa Romeo 159 JTDm 16V Q-tronic

Comment

• разход по компютър 11,8/100, средна скорст на движение 12км/ч. Е няма как да е по-малък вервайте ми!
                        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

• Мамка му, има нещо сбъркано в тези двигатели! Не може 1.9 дизел да гори по 12/100.
                          Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                          AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                          Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Даам и после ТС горял МНОООГО - 13 градско
                            ТУк идват и другите фактори де..........Шофьора и стила му на каране, маршрут, разстояние итн итн...
                            При всяко положение градско в СОФИЯ опредеелено НЕ Е критерии по който да съдим за двигателите и техния разход...(тука сме извън всякакви класации...отвратително гориво + НЕНОРМАЛЕН трафик)
                            Last edited by digitalundgrd; d.m.y г., 14:06.
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• средна скорост 12 км/ч е итвратително!!! При такъв трафик няма как да харчи малко колата!
                              няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

• Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                                средна скорост 12 км/ч е итвратително!!! При такъв трафик няма как да харчи малко колата!
                                Ма тва е 1.9 дизел ебахти! Има трилитрови дизели с ако не по-малък-същия разход.
                                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                                X